NewJeans: K-pop zvezda Hanni će svedočiti o zlostavljanju u muzičkoj industriji!

Južnokorejska pop zvezda Hanni dala je iznenađujuću najavu, rekavši da će svedočiti u Narodnoj skupštini zemlje na saslušanju o zlostavljanju u muzičkoj industriji. Pevačica, koja je deo k-pop grupe NewJeans, rekla je da je donela odluku a da nije rekla svojim menadžerima ili izdavačkoj kući Ador.

„Verujem da je napredovanje prava stvar, bez obzira koliko razmišljala o tome“, napisala je fanovima na društvenim mrežama. To dolazi nakon što su ona i ostale četiri članice njenog benda izrazile zabrinutost zbog tretmana od strane njihove kompanije Ador tokom improvizovanog YouTube prenosa uživo 11. septembra. NewJeans je, inače, prošle godine bila osma najprodavanija grupa na svetu, međutim, njihova mentorka i izvršna direktorka izdavačke kuće, Min Hee-Jin, smenjena je ranije ove godine zbog navoda da je planirala akciju koje će učiniti NewJeans i Ador nezavisnim od njihove matične kuće Hybe.

Hanni je rekla da, kada je pozdravila članove drugog benda u kancelarijama njihove izdavačke kuće, njihov menadžer im je rekao da je “ignorišu”. Ova 20-godišnjakinja je prijavila incident novoj izvršnoj direktorki Ador, Kim Joo-Young, ali je rekla da je njena zabrinutost odbačena. „Rekla mi je da je prekasno i da nemam dokaza. Videvši je kako ignoriše problem, osećala sam se kao da nema nikog da nas zaštiti“, rekla je Hanni tokom prenosa uživo.

Sukob je na kraju privukao pažnju južnokorejskog komiteta za životnu sredinu i rad, koji je pozvao i Hanni i Kim Joo-Young da svedoče u reviziji o uznemiravanju na radnom mestu kasnije ovog meseca. Hanni je u izjavi rekla fanovima: „Odlučila sam. Idem u Narodnu skupštinu. Parlamentarna inspekcija!” Zatim je dodala: “Idem sama. Oni još ne znaju… ni moji menadžeri ni kompanija.”

Pročitajte još  Događaj za pamćenje: Jennie (BLACKPINK) intervjuisala Billie Eilish!

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.